12
Мај

ОДРЖАНА ОБУКА ЗА ПРЕТСТАВНИЦИТЕ НА КЛУБОВИТЕ НА ПРОЕКТОТ “FAMILY FRIENDLY SPORT”

Оваа недела во Белград, Србија, се одржа обука на претставниците од спортските клубови како да станат организатори на семејниот спортски пристап во рамките на проектот „Family Friendly sport“. За време на обуката, учесниците научија како да организираат семеен спортски систем во нивните клубови, да обезбедат учење преку спорт за родителите и децата, да ги подготват родителите за семејните денови и да добијат увид како да ги едуцираат другите тренери да се вклучат во спроведувањето на семејниот ден.

Обуката, исто така, послужи како можност за зајакнување на персоналот на спортските клубови да станат промотори и мултипликатори на иновативни едукативни модели за клубовите да станат пријателски настроени кон семејството. На овој начин, ја формиравме основата на системот за поддршка на нашиот спортски екосистем кој е пријател на семејството, што во голема мера ќе придонесе за успехот на проектот.

Обука за претставниците на спортските клубови во Белград, Србија.

Проектот “Family Friendly Sport” е кофинансиран од Европската Унија и имплементиран од 7 организации и спортски клубови со цел да се создаде одржлив екосистем за развој на спорт погоден за семејството, насочен кон подобрување на здравјето на децата и социјална инклузија.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...
mk_MKMacedonian