01
Сеп

Запознај ја традицијата и фолклорот

Во рамките на Проектот кој беше поддржан од Министерството за култура беа реализирани работилници  за народни игри и работилници за традиционални музички инструменти . Проектот беше реализиран во основните учулишта Ацо Шопов и Живко Брајковски кои се напѓаат на територијата на Општина Бутел. Младите ученици со големо задовилство ги проследија работилниците. Вкупно беа вклучени повеќе...
Read More
01
Сеп

Connected by heARTs

Главна цел на проектот: Главната цел на проектот е да развие методологија за виртуелна обука за младински работници за тоа како да ги вклучат младите луѓе со и без попреченост во создавањето атрактивни, креативни и културни активности, со цел да се да им помогне на нивниот пат на интеграција и надминување на предрасудите и дискриминаторските...
Read More
10
Јул

Европскиот парламент го усвои Дигиталниот Закон за услуги и Закон за дигитален пазар

Европскиот парламент денеска го одобри Законот за дигитални услуги и Законот за дигитален пазар со огромно мнозинство, речиси две години откако беше претставен првичниот предлог на Комисијата и меѓуинституционалните договори за пакетот за дигитални услуги беа постигнати во пролет оваа година. Двa закони заедно имаат за цел да создадат побезбеден дигитален простор каде што се...
Read More
06
Јул

Вештини за живот преку претприемништво

Во периодот од 27 јуни до 3 јули 2022 година, во Ној Нагелберг, Австрија, 3 претставници на Интеркултура учествуваа на семинарот Вештини за живот преку претприемништво. Овој проект им овозможи на младите да се запознаат со потребните алатки  за различни алтернативи за вработување, како и да го промовираат развојот на вештините неопходни за животот, без...
Read More
15
Јун

СТАРТ НА ПРОЕКТОТ “FAMILY FRIENDLY SPORTS”

Проектот „FFS – Family Friendly Sports“ е поддржан од Еразмус+ Програмата на Европската Унија и обединува 7 различни органзиации и спортски клубови од 5 земји низ Европа. Целта на проектот е да се создаде одржлив екосистем за развој и раст на пријателски спортови кои се насочени кон подобрување на здравјето на децата и нивната социјална...
Read More
15
Јун

ЕВРОПСКАТА ЖИВА БИБЛИОТЕКА ВО ПОСЕТА НА СКОПЈЕ

Од 8 до 11 јуни 2022 година, во Скопје беше организирана третата Европска жива библиотека. Во настанот беа вклучени скоро 100 учесници од земјите партнери на проектот кои беа подготвени да ја поддржат имплементацијата на настанот и да послужат како привлечни живи книги за граѓаните на Скопје. Настанот кој беше отворен за јавноста се одржа...
Read More
11
Јун

Европската година на млади 2022

Активностите, значењето и целта на Европската година на млади 2022 беа претставени на 9 јуни пред граѓаните на Скопје, Македонија, за време на спроведувањето на настанот Европска Жива Библиотека. Посетителите на овој настан имаа шанса да дознаат како можат да се вклучат во #EYY2022 и како CONNECT International придонесува за негово ширење низ континентот. Европската...
Read More
14
Мај

ПЕТТИ ТРАНСНАЦИОНАЛЕН ПРОЕКТЕН СОСТАНОК НА ПРОЕКТОТ INTHROUGH ВО ВАРАЖДИН

Во хрватскиот град Вараждин од 9 до 11 мај 2022 година се одржа петтиот транснационален проектен состанок во рамките на проектот „INThROough – моќта на меѓусекторската синергија меѓу образованието и спортот“. Овој состанок беше организиран со цел да се формираат фондации и да се склучат договори со кои ќе се воспостави мрежата „INThROugh“, чија цел...
Read More
30
Авг

ЕВРОПСКА ЖИВА БИБЛИОТЕКА ВО СОЛУН

Проектот „Европска жива библиотека за млади граѓани“ беше организиран во Солун од 23-ти до 26-ти август 2021 година. Проектот вклучи над 100 граѓани, вклучително и 33 поканети учесници од градовите Белград (Србија), Квар де Побле (Шпанија), Скопје ( Северна Македонија), Сараево (Босна и Херцеговина, Љубљана (Словенија), Брисел (Белгија). Секоја жива книга што беше присутна е...
Read More
30
Авг

ОБУКАТА ЗА СПРОТИВСТАВУВАЧИ „РАЗМИСЛИ! НЕМОЈ ДА МРАЗИШ“ СЕ ОДРЖА ВО СОЛУН, ГРЦИЈА

Од 17-ти до 24-ти август 2021 година во Солун, Грција се одржа обука “THINK! Don’t hate” (“Размисли! Немој да мразиш”). Овој настан претставува можност за младите луѓе и младинските работници од Грција, Црна Гора, Србија, Македонија, Белгија, Шпанија, Хрватска и Косово да се соберат заедно и да стекнат новите знаења  и вештини за користење на...
Read More

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...
mk_MKMacedonian