30
Авг

ОБУКА ЗА СПРЕЧУВАЧИ – “РАЗМИСЛИ! НЕМОЈ ДА МРАЗИШ– СПРЕЧУВАЊЕ И СПРОТИВСТАВУВАЊЕ НА ГОВОРОТ НА ОМРАЗА

Од 18-ти до 25-ти април 2021 година во во Врњачка Бања, Србија се одржа Обука за спречувачи во рамките на проектот “Размисли! Немој да мразиш – Спречување и спротивставување на говорот на омраза”. Младите луѓе  и младинските работници од Грција, Црна Гора, Србија, Македонија и Косово се собраа заедно за да ги развијат своите вештини...
Read More
21
Фев

ПРВИОТ МЕЃУНАРОДЕН СОСТАНОК ВО РАМКИ НА ПРОЕКТОТ “INTHROUGH”

Од 17 до 19 февруари 2021 година во Белград се одржа првиот меѓународен состанок кој е дел од проектот „INThROugh“. На состанокот присуствуваа членовите на конзорциумот на овој проект – НВО Либеро (Србија), НВО Интеркултура (Македонија). ), НВО EduNorth (Хрватска), Фудбалскиот клуб Винер (Македонија), Одбојкарскиот клуб Китро (Хрватска) и Кошаркарскиот клуб Церак (Србија). Главната цел...
Read More
23
Дек

ПРЕТСТАВНИЦИ НА ИНТЕРКУЛТУРА УЧЕСТВУВАА НА ГЕНЕРАЛНОТО СОБРАНИЕ НА CONNECT INTERNATIONAL

Генералното собрание на меѓународната мрежа CONNECT International се одржа во понеделник, 21 декември 2020 година, во онлајн формат преку апликации за видео конференции. Претставници на Интеркултура, како членови на оваа мрежа, учествуваа на седниците на Собранието и дадоа активен придонес во дискусиите за идните активности и планираните проекти на CONNECT. Исто така, заедно со другите...
Read More
20
Сеп

ПРОМОТИВЕН СОСТАНОК НА ПРОЕКТОТ „EXCHANGE IT“ ИМПЛЕМЕНТИРАН ОД СТРАНА НА ПАРТНЕР- ОРГАНИЗАЦИИ

Партнер-организации во рамките на проектот “Exchange it – Towards Cooperation and Reconciliation” („Размена – кон соработка и помирување“ )– Kosova Young Lawyers (Косово), НВО Либеро (Србија), ПРОНИ Центар (Босна и Херцеговина), Backslash (Шпанија), CONNECT International (Белгија), Интеркултура (Македонија) и Syllogos Apofiton Ekpedeftirion Mandoulidi (Грција), спроведоа серија промотивни состаноци за младинските организации во нивните земји. Целта...
Read More
28
Јул

Echange IT

Основната идеја на овој проект е да се идентификуваат постојните потенцијали на организациите да вршат младинска размена во постконфликтни региони и региони кај што сеуште е очигледен „замрзнат„ конфликт за да може преку предвидените активности да ги зголемат своите капацитети. Општа цел на проектот е да се поттикне проактивно учество на младинските организации со цел...
Read More
27
Јул

Иднината СЕГА, Вклучи се!

Екологијата и заштитата на животната средина се повеќе се налага како приоритет за да не ги забрзуваме климатските промени и да и дадеме шанса на природата да се грижи за нашето здравје. Еколошката свест на граѓаните е на многу ниско ниво и многу малку на лично ниво влијаат за заштита на животната средина. Неколку аспекти...
Read More
27
Јул

“UpDatAed”

Како основно човеково право, приватноста претставува механизам за заштита на други човекови права и слободи. Затоа, потребна ни е приватност за да ја искористиме нашата слобода на изразување и политичко здружување и да се заштитиме од злоупотребата и дискриминацијата. Колку е повеќе демократско општеството, толку повеќе може да ја заштити приватноста на секој граѓанин. Од...
Read More
27
Мај

“Што сега ? Што потоа?”

Кампања за поддршка на вработување на млади без родители и родителска грижа и млади во социјален ризик.Интеркултура заедно со Здружение за заштита на правата на детето – Дневен Центар за децата на улица во Шуто Оризари и СОС Детското село во Скопје во 2012 година започнаа да ја имплементираат Кампањата “Што сега ? Што потоа?”...
Read More
27
Мај

Интеркултура, дел од Мрежата на Младински Банки – Македонија

Мрежата на младински банки – Македонија е неформалнa мрежа на граѓански организации која има за цел да застапува создавање услови за што поголема младинска вработеност преку моделот на младински банки. Моделот на младински банки предвидува создавање на младински фондови кои ќе вклучуваат средства од општините, граѓанскиот и бизнис секторот, наменети за финансирање локални иницијативи и...
Read More
03
Дек

Младите и вработувањетo

Според официјалните податоци на Обединетите Нации, http://mdgs.un.org, Република Македонија се наоѓа на поразителното второ место по стапката на невработеност на младите, кое изнесува 54,9%. Доколку се обидеме на интернет пребарувачот да ги побараме зборовите “вработување“ и “млади“, ќе ни излезат прилози за тоа колку луѓе ја напуштиле државава изминатите десетина, петнаесет години, солидарност). Проектот е...
Read More

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...
mk_MKMacedonian