17
May

ОДРЖАНА ОБУКА ЗА ГРАДЕЊЕ НА КАПАЦИТЕТИ ВО РАМКИТЕ НА ПРОЕКТОТ “DOOR OUT SPORT “

Минатата недела се одржа обука за градење капацитети во рамките на проектот „Door Out Sport“ во Белград, Србија. На активноста присуствуваа претставници од партнерски организации, спортските клубови и придружни партнери кои се стекнаа со вештини за успешна имплементација на упатствата за методологија на проектот во нивната секојдневна работа. Покрај тоа, тие ги подобрија своите знаења и вештини за развој и имплементација на иновативни програми за повеќе спортови на отворено, се стекнаа со вештини како да обезбедат неформално образование за младите во и преку спортот и како да го користат спортот во развивање кампањи за подигање на свеста кои се однесуваат на општествените предизвици. Понатаму, учесниците се запознаа со нови комуникациски стратегии и како да дизајнираат и водат атрактивни кампањи за вклучување на младите во спортот и промовирање на работата на спортските клубови и организации.

Обука за градење на капацитетите во рамките на проектот “Door Out Sport” во Белград, Србија.

Проектот “DOS: Door Out to more Sport for all“ е имплементиран од конзорциум на организации и спортски клубови од Србија (Кмпинг сојуз на Србија, Планинарски клуб Стражилово), Хрватска (Карате клуб Мославина) и Македонија (Здружение на граѓани Интеркултура, Кошаркарски клуб Младост).
Проектот “Door Out to more Sport for all“ е кофинансиран од Европската Унија.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...
en_USEnglish