15
Apr

ПРИРАЧНИКОТ “FAMILY FRIENDLY SPORTS” ДОСТАПЕН ВО ИНТЕРНЕТ ВЕРЗИЈА!

Ни претставува чест и задоволство да ви објавиме дека двата Прирачници, развиени во рамките на проектот “Family Friendly Sports” сега се и официјално бесплатно достапни во интернет верзија за сите заинтересирани чинители, кои сакаат да ги подобрат своите капацитети за спроведување спортски активности за целото семејството во својата работа!

Првиот прирачникот на FFS има за цел да ги запознае спортските клубови со придобивките од спортот за интеграција и дава корисни методи, алатки и упаства како да се организираат семејните денови и заедничко работење со возрасни и деца преку индивидуални и колективни спортови. Прирачникот можете да го преземете со кликнување овде.

Вториот прирачник на насоки е посветен на градење на капацитетите на клубовите за олеснување на меѓугенерацискиот дијалог во рамките на спортските активности преку пријателски дијалог за семејството и вклучува инструкции како да се подготват родителите за семејниот спорт и како да го реализираат својот целосен потенцијал. Овој прирачник е изработен со поддршка на невладините организации кои имаат искуство во работа со млади и возрасни. Овој документ може да се преземе овде.

Проектот “Family Friendly Sports” е кофинансиран од Европската Унија.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...
en_USEnglish