Младите Сега!

Младите имаат голем потенцијал, но немаат секогаш шанса да го реализираат истиот. Затоа нашата порака е “младите СЕГА, а не ресурси за ИДНИНАТА“ 

Дознај повеќе

Сите различни, сите еднакви!

Интеркултура е против секаков вид дискриминација. Овозможуваме сигурно место каде што сите се чувствуваат добродојдени и третирани на ист начин. OPEN YOUR MIND!

Дознај повеќе

Селектирај отпад

Екологијата и заштитата на животната средина се повеќе се налага како приоритет за да не ги забрзуваме климатските промени и да и дадеме шанса на природата да се грижи за нашето здравје.

Дознај повеќе

За Нас

биди проАКТИВЕН не РЕактивен

Организација за културна соработка ИНТЕРКУЛТУРА е основана кон крајот на 1997 година и официјално е регистрирана во 1998 година. Главна цел на организацијата е промовирање на младинската работа, преку неформалното образование, како и промовирање на културата на сите етнички заедници кои што живеат во Македонија

Дознај повеќе

Зошто работа со млади?

Гласот на младите е важен

Потенцијалот на младите се развива преку различни интереси и користење на различни настани – културни, спортски, креативни и слично. Преку нив младите ја развиваат меѓусебната комуникација, ги развиваат врските меѓу нив, ги дискутираат проблемите и изнаоѓаат начини за нивен поуспешен живот. 

Дознај повеќе

Нашите проекти

Дознај повеќе
Sticky Post

Промотивен настан, Мониторинг на изборното ветување “Го сакам Бутел”

Во рамките на проектот на Владата на Швајцарија „Поддршка на изборните реформи во Северна Македонија“ спроведуван од Меѓународната фондација за изборни системи (ИФЕС), Интеркултура го...
Read More

Запознај ме, пред да ми судиш

Види повеќе

Сведоштва

Соработници и поддржувачи

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...
mk_MKMacedonian