Реализирани проекти

Sticky Post

ПИЛОТ-НАСТАНИ ВО РАМКИТЕ НА ПРОЕКТОТ „FAMILY FRIENDLY SPORTS“

Пилот настани во рамките на проектот „Family Friendly Sports“ беа усоешно реализирани во Србија, Шпанија, Хрватска и Грција. Пилот настаните беа организирани од страна на спортските клубови чии претставници учествуваа...
Read More
Sticky Post

Спортско рекреативен центар “Го сакам Бутел” ФОКУС ГРУПА 4

Во рамките на проектот на Владата на Швајцарија „Поддршка на изборните реформи во Северна Македонија“ спроведуван од Меѓународната фондација за изборни системи (ИФЕС), Интеркултура го мониторира изборното ветување на градоначалникот...
Read More
Sticky Post

Промотивен настан, Мониторинг на изборното ветување “Го сакам Бутел”

Во рамките на проектот на Владата на Швајцарија „Поддршка на изборните реформи во Северна Македонија“ спроведуван од Меѓународната фондација за изборни системи (ИФЕС), Интеркултура го мониторира изборното ветување на градоначалникот...
Read More
Sticky Post

Спортско рекреативен центар “Го сакам Бутел” ФОКУС ГРУПА 3

Во рамките на проектот на Владата на Швајцарија „Поддршка на изборните реформи во Северна Македонија“ спроведуван од Меѓународната фондација за изборни системи (ИФЕС), Интеркултура го мониторира изборното ветување на градоначалникот...
Read More
Sticky Post

Спортско рекреативен центар “Го сакам Бутел” ФОКУС ГРУПА 2

Во рамките на проектот на Владата на Швајцарија „Поддршка на изборните реформи во Северна Македонија“ спроведуван од Меѓународната фондација за изборни системи (ИФЕС), Интеркултура го мониторира изборното ветување на градоначалникот...
Read More
Sticky Post

Спортско рекреативен центар ” Го сакам Бутел” – ФОКУС ГРУПА 1

Во рамките на проектот на Владата на Швајцарија „Поддршка на изборните реформи во Северна Македонија“ спроведуван од Меѓународната фондација за изборни системи (ИФЕС), Интеркултура го мониторира изборното ветување на градоначалникот...
Read More
Sticky Post

ОДРЖАНА ОБУКА ЗА ГРАДЕЊЕ НА КАПАЦИТЕТИ ВО РАМКИТЕ НА ПРОЕКТОТ “DOOR OUT SPORT “

Минатата недела се одржа обука за градење капацитети во рамките на проектот „Door Out Sport“ во Белград, Србија. На активноста присуствуваа претставници од партнерски организации, спортските клубови и придружни партнери...
Read More
Sticky Post

ОДРЖАНА ОБУКА ЗА ПРЕТСТАВНИЦИТЕ НА КЛУБОВИТЕ НА ПРОЕКТОТ “FAMILY FRIENDLY SPORT”

Оваа недела во Белград, Србија, се одржа обука на претставниците од спортските клубови како да станат организатори на семејниот спортски пристап во рамките на проектот „Family Friendly sport“. За време...
Read More

“Ние, Вашите заштитници”

Насилството мегу младите во спортот Проблемот со насилството во спортот е распространет проблем во Србија и Македонија, особено меѓу врсниците, при што многу од нив доживеале некаков облик на насилство...
Read More

Запознај ја традицијата и фолклорот

Во рамките на Проектот кој беше поддржан од Министерството за култура беа реализирани работилници  за народни игри и работилници за традиционални музички инструменти . Проектот беше реализиран во основните учулишта...
Read More

Connected by heARTs

Главна цел на проектот: Главната цел на проектот е да развие методологија за виртуелна обука за младински работници за тоа како да ги вклучат младите луѓе со и без попреченост...
Read More

Европскиот парламент го усвои Дигиталниот Закон за услуги и Закон за дигитален пазар

Европскиот парламент денеска го одобри Законот за дигитални услуги и Законот за дигитален пазар со огромно мнозинство, речиси две години откако беше претставен првичниот предлог на Комисијата и меѓуинституционалните договори...
Read More

Европската година на млади 2022

Активностите, значењето и целта на Европската година на млади 2022 беа претставени на 9 јуни пред граѓаните на Скопје, Македонија, за време на спроведувањето на настанот Европска Жива Библиотека. Посетителите...
Read More

ПЕТТИ ТРАНСНАЦИОНАЛЕН ПРОЕКТЕН СОСТАНОК НА ПРОЕКТОТ INTHROUGH ВО ВАРАЖДИН

Во хрватскиот град Вараждин од 9 до 11 мај 2022 година се одржа петтиот транснационален проектен состанок во рамките на проектот „INThROough – моќта на меѓусекторската синергија меѓу образованието и...
Read More

ЕВРОПСКА ЖИВА БИБЛИОТЕКА ВО СОЛУН

Проектот „Европска жива библиотека за млади граѓани“ беше организиран во Солун од 23-ти до 26-ти август 2021 година. Проектот вклучи над 100 граѓани, вклучително и 33 поканети учесници од градовите...
Read More

ОБУКАТА ЗА СПРОТИВСТАВУВАЧИ „РАЗМИСЛИ! НЕМОЈ ДА МРАЗИШ“ СЕ ОДРЖА ВО СОЛУН, ГРЦИЈА

Од 17-ти до 24-ти август 2021 година во Солун, Грција се одржа обука “THINK! Don’t hate” (“Размисли! Немој да мразиш”). Овој настан претставува можност за младите луѓе и младинските работници...
Read More

ОБУКА ЗА СПРЕЧУВАЧИ – “РАЗМИСЛИ! НЕМОЈ ДА МРАЗИШ– СПРЕЧУВАЊЕ И СПРОТИВСТАВУВАЊЕ НА ГОВОРОТ НА ОМРАЗА

Од 18-ти до 25-ти април 2021 година во во Врњачка Бања, Србија се одржа Обука за спречувачи во рамките на проектот “Размисли! Немој да мразиш – Спречување и спротивставување на...
Read More

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...
mk_MKMacedonian