Вештини за живот преку претприемништво

06
Јул

Вештини за живот преку претприемништво

Во периодот од 27 јуни до 3 јули 2022 година, во Ној Нагелберг, Австрија, 3 претставници на Интеркултура учествуваа на семинарот Вештини за живот преку претприемништво.

Овој проект им овозможи на младите да се запознаат со потребните алатки  за различни алтернативи за вработување, како и да го промовираат развојот на вештините неопходни за животот, без разлика дали се професионални или лични, и да дадат опипливи опции за развој на проекти кои им овозможуваат на младите да ја лансираат својата бизнис идеја.

На тренингот беа понудени алатки од прва рака, беше промовирано критичкото размислување меѓу учесниците и да се мотивираме дека ако веруваме во себе, успехот е загарантиран. Ова не се однесуваме само на професионалниот успех, туку и на личниот успех и преку овие методи да се помогне на младите во нивните заедници.

Овој проект им ги понуди на младинските работници потребните алатки поврзани со нивните професионални профили и беше фокусиран на обезбедување на младинските работници со потребните ресурси за поддршка на самовработувањето и/или самоспознавањето за да можат да помогнат да се  развијат лични и професионални проекти на младите луѓе со кои работат.

Бидејќи формалното образование работи на друг начин, сфативме дека постои реална потреба да се промовираат животните вештини кои треба да се применат во сите аспекти, на професионален и личен план.

Цели:

  • Нови вештини за живот и претприемништво како што се внатрешна мотивација, тимска работа, самоувереност и техники на одлучување за поддршка и помош на младите луѓе
  • Да се ​​обезбедат стратегии за самосвест и разрешување конфликти што ќе доведе младите во нивните заедници да се соочат со личните и  професионални предизвици
  • Запознавање со техники и алатки за себеконтрола, да менаџирате со фрустрација, отфрлање и скриени стравови при започнување бизнис.
  • Методи како да се воспостави и развие акционен план за спроведување на професионален/личен проект и знаење како да го продадете нашиот проект.
  • Препознавање на сопствените квалитети и капацитети со кои придонесуваме во групата
  • Размена на различни искуства во однос на темите на проектот во земјите учеснички меѓу младинските работници.
  • Запознавање и поддршка на програмата Еразмус +

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...
mk_MKMacedonian