Echange IT

28
Јул

Echange IT

Основната идеја на овој проект е да се идентификуваат постојните потенцијали на организациите да вршат младинска размена во постконфликтни региони и региони кај што сеуште е очигледен „замрзнат„ конфликт за да може преку предвидените активности да ги зголемат своите капацитети.

Општа цел на проектот е да се поттикне проактивно учество на младинските организации со цел да се придонесе за градење доверба и да се работи на помирување како и подобрување на животот на граѓаните.

Подцели

– Да се идентификуваат постојните потенцијали на организациите за имлементирање на активнсти со размени.
– Да се подигнат капацитетите за реализација на размени, застапување, лобирање и самостојна работа.
– Да се зајакне улогата на младинските организации како важни партнери во процесот на помирување.
– Да се создадат одржливи механизми за создавање мрежи / коалиции на младински организации и младински работници кои се способни да се вклучат во меѓуетничкиот дијалог преку програми за размена.

Активности
Координативен состанок
Инфо денови
Обука за волонтери и почетници
Напредна обука

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...
mk_MKMacedonian