"Што сега ? Што потоа?"

Кампања за вработување на младите без родители и без родителска грижа
27
Мај

“Што сега ? Што потоа?”

Кампања за поддршка на вработување на млади без родители и родителска грижа и млади во социјален ризик.Интеркултура заедно со Здружение за заштита на правата на детето – Дневен Центар за децата на улица во Шуто Оризари и СОС Детското село во Скопје во 2012 година започнаа да ја имплементираат Кампањата “Што сега ? Што потоа?” за младите без родители и родителска грижа и млади во социјален ризик.

Целта на кампањата е да им се даде поддршката на младите без родители, родителска грижа и млади од социјален ризик да дојдат до стабилен самостоен живот.

Кампањата “Што сега ? Што потоа?” во спорведувањето на своите активности за остварување на целта ги вклучи државните институции,општините, приватниот бизнис сектор и индивидуалции кои дадоа свој придонес кон остварување на целта и поддржка на младите во социјален ризик.

Преку активностите на оваа кампања, младите без родители и родителска грижа и млади во социјален ризик имаа можност:

  • да се дообразуваат и да стекнат вештини согласно потребите на работното место;
  • да станат независни и самодопринесувачки граѓани на нашата земја;
  • за посветла идина и самостоен живот.

Спроведувањето на оваа кампања донесе резултат од 50 вработувања на млади без родители и родителска грижа во државни институции и приватниот бизнис сектор.

You are donating to : Greennature Foundation

How much would you like to donate?
$10 $20 $30
Would you like to make regular donations? I would like to make donation(s)
How many times would you like this to recur? (including this payment) *
Name *
Last Name *
Email *
Phone
Address
Additional Note
paypalstripe
Loading...
mk_MKMacedonian